Weer thuis | Eva ten Cate | Zwolle, NL

Weer thuis | Eva ten Cate | Zwolle, NL

11.05.22

Gisteren na een redelijke saaie vlucht ben ik weer in Nederland geland. Het contrast had niet groter kunnen zijn; bijgevoegd een foto van Tel Aviv vanuit het vliegtuig en eentje van Nederland. In mijn laatste dagen in Tel Aviv heb ik het redelijk rustig aan gedaan; ik heb gezwommen en op het strand gelegen, het Bauhaus centre bezocht (dit was niet zo heel veel soeps) en rondgefietst. Ook heb ik met Marloes, die een cursus volgt, een modeltekenles meegedaan. Het was interessant om het verschil te zien: alles moest erg realistisch en het was belangrijker om het schilderij er goed uit te laten zien dan te tekenen wat je ziet. 

Iets wat ik mee wil nemen nu ik terugkijk op de reis is de manier waarop ik naar de dingen om me heen kijk. Ik wil niet dat dingen te gewoon worden. Ik wil de gevels in mijn buurt en de sfeerloze omgeving van de supermarkt gaan waarderen alsof ik een toerist ben. Het op mezelf zijn in Tel Aviv heeft me ook laten zien dat ik het heel prettig vind om in mijn eentje ergens wat te gaan lunchen of drinken, en dat het niet heel eng is om op iemand af te stappen en een praatje te beginnen. Niet om zo iemand te zijn die zichzelf vindt in India of Thailand, maar deze reis heeft me meer inzicht in mezelf gegeven. Ik weet niet of je ooit jezelf volledig kan kennen, maar ik denk wel dat het ook een deel is van ouder worden dat je af en toe eens gekke stappen moet zetten om verder te komen. Ik hoop nog veel gekke stappen te zetten (of zelfs een dansje te doen). 

In de komende week ga ik verder met het (beeldend) verwerken van mijn reis en hoop ik om niet al te hard neer te komen in de vertrouwdheid van mijn leven. 

Voor nu tot ziens!

-Eva

 

PS Als iemand dit leest en geïnteresseerd is, kun je me volgen op instagram: @eva.ten.cate. 🙂