REDEMPTION!!! | Eva ten Cate | Tel Aviv, IL

REDEMPTION!!! | Eva ten Cate | Tel Aviv, IL

08.05.22

Ik ben gisteren naar The Little Prince geweest, het restaurant waar ik op mijn tweede dag hier weggegaan was zonder te betalen, omdat mijn bankpas het niet deed. Ik kan weer slapen!!!

De afgelopen dagen waren redelijk rustig en productiever dan de rest van mijn reistijd. Ik heb veel rondgefietst (wat nogal lastig was, geen fietspaden namelijk), onafhankelijkheidsdag meegemaakt (koningsdag x1000), en gezwommen in zee (na meerdere beschamende aanvaringen met de kluisjes bij het strand). Ik merkte dat ik het even wat rustiger aan moest doen en dat Parijs toch iets te druk was gegaan voor mijn smaak. Na lekker uitgeslapen te zijn, kan ik er nu wel weer tegenaan, maar ik had even een dipje. 

 — korte samenvatting: groningen garden, jaffa, Amerikanen en mannen zijn irritant, jazz plek!! snorrenverzameling, floki, de zon die ik ga missen in NL, kiosk est 1920 met eeeenorme bruschetta, vintage markt met molentjes, bauhaus center, spartus full vue, hummuservaring.

Het bij elkaar geraapte zooitje hierboven is wat ik eigenlijk uit wilde typen, maar ik vond het voor mij interessanter om dieper in te gaan op een gedachte die ik gisteravond had toen ik niet in slaap kon komen. 

Is het hier zo leuk omdat ik wegga? Ik zou hier niet willen wonen, want ik zou het denk ik te stressvol vinden dat er oorlog gaande is ongeveer anderhalf uur hier vandaan. Ik voel nu wel de stress om in deze laatste twee dagen nog alle dingen te doen die ik kan doen, omdat ik woensdag weer naar Nederland vertrek. Ik denk dat een deel van de reden dat ik hier ook de minder mooie en leuke dingen interessant vind, is het idee dat ik er niet gevoelsmatig ‘voor altijd’ naar zal kunnen kijken. Thuis in Zwolle denk ik dat het er voor altijd zal zijn, terwijl het natuurlijk helemaal niet zo is. Waarom is dat de mindset waarmee ik door het dagelijks leven ga? Zou ik niet vaker moeten proberen om alles te bewonderen alsof het tijdelijk is? Ik weet nu hoe de koffiemachine werkt en kijk al niet meer echt op van een palmboom als ik onderweg ben. Is het nieuwe aan dingen zo interessant? Het verdwijnt hoe langer je ernaar kijkt, dus ik hoop dat het iets anders is. 

Ik denk dat ik dit blog niet veel langer ga maken en in plaats daarvan wat afval ga bewonderen en van de tijd genieten die ik hier nog heb. (het is hier bijna 30°C, wat ook beter voelt omdat het dat in Nederland lekker niet is) Bijgevoegd nog wat plaatjes die ik mooi vond van de afgelopen dagen. Ik gok dat dit mijn op een na laatste blog gaat zijn en dat ik misschien in het vliegtuig nog wat ga schrijven of als ik nog een moment geen drukte heb.