PARIJS, dinsdag 26 april | Tammo Schuringa | Parijs, FR

PARIJS, dinsdag 26 april | Tammo Schuringa | Parijs, FR

26.04.22

’s Ochtends om 10 uur verzamelen we bij SLOW galerie, waar Lamia Magliuli, eigenaresse van de galerie, ons bijzonder gastvrij onthaalt. Ze vertelt ons over het ontstaan van de galerie, over de kunstenaars die zij vertegenwoordigt en tal van andere zaken.
Op weg naar een andere galerie die in illustratie is gespecialiseerd, Arts Factory, pauzeren we op het Place des Vosges, waar we Maison Victor Hugo bezoeken.
In de galerie o.a. een reeks polaroid foto’s, gemaakt door Maryline Paradise, een voormalige call girl die telefoongesprekken met haar (toekomstige) klanten opnam en diezelfde klanten ook fotografeerde in obscure settings. De eigenaresse van de galerie, Effi Mild, vertelt ons dat Maryline 5 maanden geleden radicaal gestopt is met haar escort bestaan, ze concentreert zich nu op yoga en India.
Op naar Le Centquatre, een kunstcentrum waar op heel veel verschillende manieren wordt gedanst, al dan niet onder toeziend oog van een publiek, en waar ook tentoonstellingen te zien zijn. Vera, Luca, Mariëlle, Eva, Jannah en Anne proberen de 0,1 seconden standjes van de dansers verwoed vast te leggen. Isa en Ilse zijn inmiddels richting hun hostel vertrokken, zij reizen morgenochtend vroeg door naar Como. Emma en haar vriend vertrokken vanmiddag richting Giverny, waar de tuinen van Monet lokken. En Maud tenslotte zat vanochtend vroeg al in een taxi op weg naar het vliegveld, met als eindbestemming Lissabon.