Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waar te beginnen?

16 februari 2022 @ 19:00 - 21:00

Over een paar jaar, of misschien zelfs over een paar maanden of weken, ben je afgestudeerd aan de kunstacademie. En dan? Hoe stel ik een goed portfolio samen? Hoe stel ik de prijs voor mijn kunst vast? Hoe maak ik een webshop? Hoe kan ik het beste een uitgeverij benaderen? Hoe maak ik mijn kunst verkoopbaar? Op woensdag 16 februari geven Bart van Dommelen, Christina Kingma, Anne Roos Kleiss en Marije Sietsma antwoord op die ene vraag: waar te beginnen?

Bart en Christina, beiden ArtEZ-alumnus en beginnend kunstenaar, vertellen over hun leven na de academie en over de essentiële stappen die zij hebben gezet om te komen waar ze nu zijn. Zo gaat Bart, in 2019 afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem in de studierichting Product Design, dieper in op zijn deelname aan de tentoonstelling Jong en Veelbelovend: Ruimte voor Talent in Museum Villa Mondriaan en deelt hij al zijn persoonlijke do’s en don’ts over het kunstenaarschap. Christina, in 2018 afgestudeerd aan ArtEZ Zwolle in de studierichting Animation Design, vertelt over hoe zij na haar afstuderen animatie achter zich liet en inruilde voor keramiek, deelt informatie over haar webshop en over de keramiekworkshops die ze organiseert én onthult haar strategie over hoe je opdrachtgevers kunt vinden via social media. Anne Roos, ook wel bekend als Roozeboos, studeerde in 2017 af aan de Willem de Kooning Academie in de studierichting Illustration en rondde in 2020 de master Children’s Book Illustration aan de Cambridge School of Art af. Inmiddels is ze genomineerd voor meerdere illustratie-awards, is ze aangesloten bij een agentschap en is het aantal exposities waar ze aan deelnam niet meer op twee handen te tellen. Aan jou legt ze uit hoe dat allemaal tot stand kwam. Marije, tekstschrijver en uitgever bij Uitgeverij Loopvis in Arnhem, benadert de vraag niet vanuit de kant van de maker, maar vanuit de kant van de opdrachtgever. Ze vertelt je hoe een samenwerking tot stand komt, waar ze op let wanneer ze een portfolio doorbladert en wat je zoal te wachten staat nadat je bent afgestudeerd.

Wil jij ook weten waar te beginnen? Schrijf je dan in voor de informatieavond op woensdag 16 februari van 19:00 uur tot 21:00 uur, die plaats zal vinden op de Rhijnvis Feithlaan. Dit doe je door een mailtje te sturen naar J.Parent@artez.nl. Na de presentaties neem je deel aan twee rond-de-tafelgesprekken van 30 minuten waarin Bart, Christina, Anne Roos en Marije antwoord geven op al jouw vragen! Geef in de mail daarom ook alvast aan met welke professional jij jouw eerste rond-de-tafelgesprek wilt voeren. Op de informatieavond zelf bepaal je ter plekke bij welk rond-de-tafelgesprek je daarna aanschuift.

Bart van Dommelen: https://www.bartvandommelen.com/

Christina Kingma: https://www.crooked-garden.com

Marije Sietsma: https://loopvis.nl

Anne Roos Kleiss: https://www.roozeboos.com

Gegevens

Datum:
16 februari 2022
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Jet Parent
E-mail:
J.Parent@Artez.nl

Locatie

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
Rhijnvis Feithlaan 50
Zwolle, Overijssel 8021AM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0384270500
Bekijk de site van Locatie